De lerarenkamer bij de diploma uitreiking in 1972

Een oord van rust en vrede of een rookhol, we zullen het nooit weten want leerlingen mochten er absoluut niet in, daar zijn we het bijna over eens. Misschien kunnen we een oud-docent vinden die ooit foto's heeft gemaakt, na 35 jaar mogen ze immers worden vrijgegeven? En ja hoor, er blijken fotos van te bestaan (met dank aan Theo van Veen).
Dit zijn de schamele herinneringen die we eraan hebben:
Astrid Lawson schrijft: "Wat betreft die lerarenkamer, daar ben ik als stagiaire binnen geweest! Eindelijk in het Heilige der Heiligen. In 1985 heb ik 4 weken stage gelopen bij van der Linden. Hij was uiterlijk niet veel veranderd: goed verzorgd maar natuurlijk wat ouder. Het heilige vuur was verdwenen. Wij hebben hem nog als een redelijk progressief docent meegemaakt, die met nieuwe dingen kwam als interviews, rollenspelen e.d. Het was leuk het Thomas More eens van de andere kant mee te maken. Toch eigenlijk een soort van collega te zijn van je oude docenten. Je moet je voorstellen dat ik ouder was dan de gemiddelde stagiar en al moeder was van twee kinderen. Ze accepteerden me dus min of meer als gelijke". Paul Kester schrijft: "Even nog over de lerarenkamer, door Astrid het "Heilige der Heiligen" genoemd. Ik heb er heel vage herinneringen aan en daarin is het meer een rokershol, waarin de leraren naar de stoelen strompelen en zich tegenover elkaar beklagen over die vervelende scholieren. Dat is namelijk ook het beeld dat ik heb opgebouwd tijdens mijn stageperioden op diverse scholen, begin jaren 80. Dit was één van de redenen om te besluiten nooit vast op een Nederlandse middelbare school les te gaan geven. Waarvan akte".

Vlnr.: Astrid Lawson, Ank Romeyn, Fred van Veen, Maria van der Lans, Amy Barendse, Marian Anschütz, Matthijs Wils, Ingrid Renoult, Huib Keyner (verstopt), Francien Heggelman