Petrus Donders school


Het schoolreisje in 1966

Het jaarlijkse schoolreisje ging meestal naar Wassenaars Dierenpark of Duinrell. Het Dierenpark is er nu niet meer maar ik kan me nog wel bepaalde stukken ervan herinneren : de vreemde lucht in het overdekte vogelpark, het donkerbruine vieze water in de vijver van de zeehonden en en stalen ding in de 'speeltuin' dat moest doorgan als onderzeeboot. Duinrell was een veredelde speeltuin in die tijd en je kon er ook einden lopen in de duinen bij Meijendel. Uiteraard kreeg je snoep mee van je moeder maar dat moest je vrijwel meteen inleveren. De juffrouwen / meesters zorgden dan dat alles eerlijk werd verdeeld: je leverde een zak met 40 toffees in en gedurende de dag kreeg je dan 5 andere snoepjes ervoor terug. Het vreemde was dat iedereen die ervaring had dus ergens moet dat niet geklopt hebben. Later gingen we dus snoep smokkelen.
In de 6e klas duurde de schoolreis een paar dagen. Ik kan me er alleen van herinneren dat je niet mee hoefde als je een goede reden had. Achterin de klas zat Yvonne, die zei dat ze niet mee kon gaan. Ze zei niet waarom maar ze wilde het wel meneer Peltenburg influisteren. En dat deed ze. Meneer Peltenburg zei toen dat ze inderdaad een goede reden had, waarmee hij de rest van de klas in opperste staat van benieuwdheid bracht (foto's van Marianne Beenakker).
Dit schoolreisje van 1966 duurde 3 dagen. We zijn in Lunteren geweest, op de Poelakker. Thea kan zich herinneren dat we een speurtocht hebben gedaan en dat we briefjes moesten vinden die overal en nergens waren verstopt. De tweede prijs was een lolly! Op de terugweg zijn we ook nog in de Linneaushof geweest. Wat een reis!

Foto 1 : links Marianne Beenakker, rechts naast
meester Goossens Miriam Trossel en Frans van der Aar.
Helemaal rechts Jos van der Ende
Foto 2 : links de moeder van Annemieke Dadema, in het midden Marianne Beenakker (kijkt net om), meisje met tas op de grond is Annemieke Dadema. Foto 3 : geheel links Thea Brinkman en vooraan die vader met bril : Marianne Beenakker en links daarvan Loni Kerkhof, helemaal rechts bovenin Ludi Teuben.
Foto 4 : voorin: Marianne Beenakker Foto 5 : voorin Marianne Beenakker (niet geheel onverwacht want deze foto is 5 seconden na de vorige gemaakt,de tijd benodigd om heel snel je 6x6 filmpje een foto verder te draaien op je Agfa Click II...)