Marcelissen


Stambomen van Marcelissen

Marcelissen-1 uit Belgie

Deze stamboom Marcelissen begint met Petrus Marcelissen die op 26 maart 1720 in Meer (B) wordt begraven. Hij was getrouwd met Maria Verheijen. Er is een kind bekend: Marcelis Peeters (Marcelis is de voornaam en Peeters is het patroniem). Deze Marcelis had een zoon Adriaan Peters die op 26-10-1819 in Tilburg overlijdt. In 1827 werd de naam Peters gewijzigd in Marcelisse, wat inmiddels voor deze familie in de Burgerlijke Stand is verworden tot Marcelissen. Er zijn nakomelingen in 2022, voornamelijk in Noord-Brabant en in Canada.

Marcelissen-2 uit Noord Brabant

Deze stamboom begint met Joannes Petrus die getrouwd was met Elisabetha Guilielmus van de Velde. Er zijn vijf kinderen bekend die in de jaren 1736 - 1747 in Brabant (Ginneken, Rijsbergen) worden geboren, waarbij de vader genoemd wordt als Johannes Marcelisse of Mercelisse. Nakomelingen zijn in de Burgerlijke Stand opgenomen als Marcelissen en vestigen zich in Brabant en in Vlaanderen. Ik heb na 1919 geen nakomelingen kunnen vinden maar die zouden er wel kunnen zijn omdat de Burgerlijke Stand van Belgie pas na 100 jaar - de praktijk vaak iets meer dan na 100 jaar - beschikbaar is voor onderzoek. Inmiddels is dat gelukkig aangepast naar 100 jaar voor geboortes, 75 jaar voor huwelijken en 50 jaar voor overlijdens maar dat moet nog wel even worden geimplementeerd!

Marcelissen-3 uit Noord Brabant

De stamboom Marcelissen-3 begint met Theodorus die getrouwd was met Johanna Zegers. Hij overlijdt in juli 1783 en er zijn twee zonen en een dochter bekend. Nakomelingen vestigen zich in Noord Brabant en Vlaanderen. Vanwege zonen die niet getrouwd waren en dochters die de familienaam niet verder voerden, eindigt deze stamboom in het midden van de 19e eeuw.

Marcelissen-4 uit Linden in Noord Brabant * nieuw toegevoegd *

This family tree Marcelissen uit Linden starts with Francois Geurts who was born prior to 1750. There are descendants in 2022, mainly in Noord Brabant and Canada.

Marcelissen-5 uit Stiphout in Noord Brabant

De eerste personen in deze stamboom zijn Judocus Marcelissen, begraven op 24-10-1731 in Stiphout en Eliabeth Dirx Haubraken. De meeste gegevens van deze stamboom zijn afkomstig van derden en ik heb de inschrijvingen in kerkboeken en in de Burgerlijke Stand nog niet geverifieerd. Er zijn geen nakomelingen in 2022.

Marcelissen-6 uit Zundert in Noord Brabant

De stamboom van Marcelissen uit Zundert begint met Simon Marcelissen, vermoedelijk in Zundert. Er zijn veel nakomelingen in 2023, voornamelijk in Oude/Nieuwe Gastel en Oisterwijk.

Marcelissen-7 uit de Zuidelijke Nederlanden / Belgie

Deze stamboom heeft geen nakomelingen in 2022. De oudst bekende is Mathias Marcellus die in 1700 zijn eerste van 6 kinderen krijgt.

Marcelissen-8 uit Wanroij

Deze kleine stamboom heeft geen nakomelingen in 2022.

Marcelissen-9

Deze heel kleine stamboom kent geen nakomelingen in 2022.